Skip links

5 manieren waarop online marketing direct impact heeft op jouw doelstellingen.

Online marketing is een verzamelnaam voor alle digitale marketingactiviteiten die bedrijven gebruiken om hun producten of diensten te promoten en klanten te werven via het internet. In deze snel groeiende industrie wordt het steeds belangrijker voor bedrijven om online marketing te gebruiken. Maar wat voor directe impact hebben al deze online marketing tools op jouw bedrijfsdoelstellingen? In dit artikel worden vijf activiteiten besproken, waarmee online marketing bijdraagt aan jouw bedrijfsdoelstellingen en op welke manier ze dit doen.

Website Optimalisatie

Jouw website is het visitekaartje van jouw bedrijf op het internet. Het is belangrijk dat deze website er professioneel uitziet en dat deze is geoptimaliseerd voor zoekmachines. Het optimaliseren van websites voor zoekmachines staat beter bekend als Search Engine Optimization (SEO). Betere vindbaarheid in zoekmachines resulteert in meer mensen die op jouw website terechtkomen. Dit kan uiteindelijk leiden tot meer conversies en dus een hogere omzet voor jouw bedrijf. Daarnaast leidt een goede website klanten door de website heen, als een geoptimaliseerde route. Waar leidt deze route heen? Naar de aankoop natuurlijk!

Wil je meer leren over het optimaliseren van jouw website? Klik dan hier. 

Content Marketing

Content marketing is een vorm van marketing waarbij waardevolle en relevante informatie wordt gedeeld met de doelgroep. Dit kan bijvoorbeeld op social media of op de website zelf in de vorm van blogs, infographics of video’s. Door waardevolle informatie te delen, bouw je niet alleen een band op met de klant, maar zet je jouw bedrijf ook neer als expert in de branche. Daarnaast bouw je een community op van mensen die geïnteresseerd zijn in de onderwerpen waarover je informatie deelt. Door jezelf te positioneren als expert in een onderwerp kan je hogere conversieratio’s behalen. Jouw community is niet alleen erg loyaal aan jouw merk maar bestaat ook uit ambassadeurs! Doordat ze zo betrokken zijn zullen ze jouw bedrijf actief aan anderen aanraden wanneer de kans zich voordoet.

Ook benieuwd naar contentmarketing? Dan moet je hier zijn. 

E-mail Marketing

De naam van jouw bedrijf direct op de telefoon van je klant, welk bedrijf wil dat nou niet? E-mail marketing is een vorm van direct marketing waarbij e-mails direct naar jouw doelgroep worden gestuurd. Het is een zeer effectieve manier om bestaande klanten op de hoogte te houden van nieuwe producten en diensten en deze te verleiden om terug te komen naar de website. Hierdoor maximaliseer je de hoeveelheid geld die een klant spendeert (Customer Lifetime Value). Daarnaast kan dit ook worden gebruikt om nieuwe klanten te werven door het aanbieden van speciale kortingen of promoties.

Dieper in op e-mail marketing? Klik hier.

Social Media Marketing

Platforms zoals Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Het is dan ook belangrijk voor jouw bedrijf om actief te zijn op deze platforms om zo je doelgroep te kunnen bereiken. Naast de content die je post op jouw eigen profielpagina, kan je er voor kiezen om advertenties in te schakelen. Deze advertenties kunnen bijdragen aan bijna elke doelstelling, van het vergroten van naamsbekendheid, tot hogere interacties op content of zelfs websiteconversies. Bij een advertentiecampagne wordt vooraf dan ook vastgesteld wat het doel van de campagne gaat zijn. Dit helpt jouw bedrijf om jouw specifieke doelstellingen te bereiken.

Geïntresseerd in Social Media Marketing? Leer hier meer. 

Zoekmachine Adverteren (SEA)

Naast zoekmachine optimalisatie kan je ook adverteren in zoekmachines, beter bekend als Search Engine Advertising (SEA). Dit is een manier om verkeer naar jouw  website te genereren door middel van betaalde advertenties in zoekmachines zoals Google. Het is een zeer effectieve manier om direct verkeer naar jouw website te genereren en is erg efficiënt in het selecteren van een specifieke doelgroep. Dit leidt ertoe dat de juiste doelgroep naar jouw website wordt doorverwezen. Als resultaat verhoogt de conversieratio en de omzet van jouw bedrijf.

Voordelen van Online Marketing

Nu je weet wat de directe impact is van online marketing, is het makkelijker te begrijpen waarom online marketing zo belangrijk is voor jouw bedrijf. We hebben hieronder de voordelen nogmaals op een rijtje gezet:

 1. Verhoogde naamsbekendheid:
  Door actief te zijn op sociale media en een goed geoptimaliseerde website te hebben, kan een bedrijf de naamsbekendheid vergroten en meer verkeer naar de website genereren.

   

 2. Hogere omzetten en winsten: Door de conversieratio te verhogen en meer verkeer naar de website te genereren, kan een bedrijf hogere omzetten en winsten behalen.

   

 3. Hogere ROI: Online marketing kan zeer effectief zijn en kan leiden tot een hogere Return On Investment (ROI) dan traditionele marketingmethoden.

   

 4. Verbeterde klantrelaties: Door waardevolle informatie te delen en op een persoonlijke manier te communiceren met de doelgroep, kan een bedrijf de klantrelaties verbeteren en meer loyaliteit opbouwen.

   

 5. Specifieke doelgroep targeting: Met online marketing kunnen bedrijven specifieke doelgroepen targeten op basis van locatie, demografische gegevens en interesses.

   

 6. Betere conversieratio’s: Door de website te optimaliseren voor zoekmachines en waardevolle content te delen, kan een bedrijf de conversieratio’s verbeteren en meer leads genereren.

Conclusie

Online marketing kan een enorm belangrijke rol spelen in het helpen behalen van jouw doelstellingen. Door gebruik te maken van verschillende online marketingtechnieken zoals website optimalisatie (SEO), content marketing, e-mail marketing, social media marketing en zoekmachine adverteren (SEA), kan jouw bedrijf meer verkeer naar de website genereren en hogere conversieratio’s behalen. Ook leidt dit dus uiteindelijk tot een hogere omzet en loyale klanten die vaak terugkomen. Het is dus belangrijk om een online marketingbureau in te schakelen die voor jou een doordachte marketingstrategie bedenkt en deze constant monitort en bijstuurt. Door te investeren in online marketing kan ook jouw bedrijf naamsbekendheid vergroten, een hogere omzet behalen en betere klantrelaties opbouwen.

Na dit artikel ook benieuwd geworden naar online marketing? Vraag nu een gratis consult aan.

FAQ

Online marketing is een vorm van marketing waarbij digitale kanalen worden gebruikt om producten en diensten te promoten en te verkopen. Dit omvat onder andere website optimalisatie, content marketing, e-mail marketing, social media marketing, zoekmachine adverteren (SEA) en zoekmachine optimalisatie (SEO).

Online marketing biedt vele voordelen voor bedrijven, waaronder een verhoogde naamsbekendheid, verhoogde omzet, loyalere klanten, geografische doelgroep targeting, betere conversieratio’s en een hogere ROI dan traditionele marketingmethoden.

De effectiviteit van online marketingtechnieken kan afhangen van de specifieke doelstellingen van een bedrijf en de doelgroep die ze willen bereiken. Enkele van de meest effectieve technieken zijn onder andere zoekmachine optimalisatie (SEO) om hoger te ranken in zoekresultaten, content marketing om waardevolle informatie te delen met potentiële klanten, social media marketing om te communiceren met klanten en hen te betrekken bij het merk, en zoekmachine adverteren (SEA) om direct verkeer naar de website te genereren.

Het succes van online marketing kan gemeten worden aan de hand van verschillende statistieken (KPI’s) zoals websiteverkeer, conversieratio’s, bounce rates en click-through rates. Het is belangrijk om deze statistieken regelmatig te monitoren en bij te sturen om het succes van de online marketingstrategie te optimaliseren.

Ja, online marketing is ook geschikt voor kleine bedrijven. Het kan een kosteneffectieve manier zijn om nieuwe klanten te bereiken en bestaande klantrelaties te versterken. Met de juiste strategie en tools kan online marketing zelfs kleine bedrijven helpen om te concurreren met grotere bedrijven in de markt.

Leave a comment

Deze website maakt gebruik van cookies om uw webervaring te verbeteren.
Explore
Drag